İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 43 ilde DEAŞ’e yönelik son 2 haftadır devam eden operasyonlarının bilançosunu açıkladı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat’ta operasyonlar düzenlendi.
Kahramanmaraş dahil 49 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve örgüte finans sağladığı yaptıkları tespit edildi.
Bakan Yerlikaya konuya ilişkin paylaşımında, “Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.