Elbette, isteğiniz doğrultusunda haberi yeniden düzenleyerek sunuyorum:
DOĞUŞ OTOMOTİV'DEN (DOAS) YATIRIMCILARINA REKOR TEMETTÜ MÜJDESİ!
Borsa İstanbul'da son yılların en yüksek temettü dağıtan şirketlerinden biri olarak öne çıkan Doğuş Otomotiv (DOAS), yatırımcılarını bir kez daha sevindirecek bir hamle yaptı. Şirket, hisse başına brüt 27,27 TL, net 23,18 TL temettü dağıtacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Bu gelişme, DOAS yatırımcıları arasında büyük heyecan yarattı.
TEMETTÜ ÖDEME TARİHİ İÇİN GÖZLER GENEL KURUL'DA
Yatırımcıların en çok merak ettiği konu olan temettü ödeme tarihi henüz netlik kazanmadı. DOAS'ın KAP'a yaptığı bildirimde, temettü teklifinin genel kurulun onayına sunulacağı belirtildi. Genel kurulun vereceği karar doğrultusunda temettü ödeme tarihleri belirlenecek. Bu nedenle, yatırımcıların KAP açıklamalarını yakından takip etmeleri önem taşıyor.
DOAS'TAN YÜKSEK TEMETTÜ VERİMİ
DOAS'ın açıkladığı temettü miktarı, şirketin son dönemdeki finansal başarısının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Hisse başına brüt 27,27 TL, net 23,18 TL olarak belirlenen temettü, şirketin mevcut hisse fiyatına göre %15,77'lik bir temettü verimine denk geliyor. Bu oran, yatırımcılar için oldukça cazip bir getiri potansiyeli sunuyor.
KAP AÇIKLAMASI DETAYLARI
Doğuş Otomotiv'in KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
- "Şirketimizin 2024 yılı faaliyetleri sonucunda elde edilen dönem kârının, bilançomuzda yer alan geçmiş yıllar kârlarından da ilave alınmak suretiyle, Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı ile esas sözleşmemiz, kâr dağıtım politikamız, uzun vadeli stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu dikkate alınarak kâr dağıtım tablosunda yer aldığı şekliyle tevzi edilerek; nakden kâr dağıtımının toplam 8.200.000.000 TL olarak belirlenmesi,
- Bu tutardan 2024 yılı içerisinde ödemesi yapılan 2.200.000.000 TL kâr payı avansının mahsup edilmesinden sonra kalan 6.000.000.000 TL'nin nakden dağıtımının yapılması ve kâr dağıtım tarihinin belirlenmesinde Yönetim Kuruluna yetki verilmesine ilişkin teklif genel kurulun onayına sunulacaktır."