Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, 9 gün süren kültürel şölenin ardından büyük bir final ile son buldu. Etkinliklerin son programı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ve müzik ziyafeti ile taçlandırıldı.

ETKİNLİKLER DOLU DOLU GEÇTİ

19 Nisan’da başlayan ve edebiyatseverleri bir araya getiren bu büyük etkinlik, şehri kültür ve sanatla buluşturdu. Kapanış programında sunuculuğunu ünlü sanatçı Okan Bayülgen üstlendi. Gecede; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve çok sayıda kültür-sanat insanı yer aldı.

Final Programi 2

OKAN BAYÜLGEN’DEN EDEBİ ZİYAFET

Programın açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kahramanmaraş’ın edebiyat geçmişini anlatan kısa bir filmle yapıldı. Okan Bayülgen’in sunumuyla gecede şiirler seslendirildi, katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Bayülgen, gecenin atmosferini şiirle taçlandırarak katılımcılara eşsiz bir edebi deneyim sundu.

Final Programi 13

“KAHRAMANMARAŞ, EDEBİYATIN DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU”

Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin kapanışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, etkinliğin bir kapanış değil, yeni başlangıçlar için bir adım olduğunu vurguladı. Başkan Görgel, "Kahramanmaraş, edebiyatın dönüştürücü gücünü bir kez daha ortaya koydu. Bu toprakların kadim sesinin yankılandığı panel ve söyleşilerle, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvurumuzla şehrimizi ‘ilk tescilli edebiyat şehri’ yapma yolunda önemli bir adım attık" dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TAKİ ORGANİZASYONUN BENZERİ YOK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Kahramanmaraş’ın kültürel mirasına ve bu etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Kahramanmaraş, Necip Fazıl Kısakürek’ten Cahit Zarifoğlu’na, Erdem Bayazıt’tan Abdurrahim Karakoç’a kadar büyük isimlerin yetiştiği bir şehirdir. 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimizde edebiyat ve şiirle yaralar sarılmaktadır" dedi.

“KAHRAMANMARAŞ, ANADOLU’NUN EDEBİYAT VE ŞİİR BAŞKENTİ”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da Kahramanmaraş'ın Anadolu’nun edebiyat başkenti olduğunu vurguladı ve “Bu topraklar, yedi güzel adamın yetiştiği, özgürlük ve irfan ruhunun yoğrulduğu manevi bir kale olmuştur. Şairlerimizin ve yazarlarımızın buradan aldıkları ilhamla yalnızca kendi çağlarını değil, gelecek nesilleri de aydınlattıklarını görmekten onur duyuyoruz” diye belirtti.

EDEBİ ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Kapanış programı, etkinlik kapsamında düzenlenen Edebiyat Ödülleri’nin sahiplerini bulmasıyla devam etti. Ödüller şu şekilde dağıtıldı:

Şiir: Prof. Dr. İbrahim Nasrallah (Filistin)

Öykü: Mukadder Gemici

Roman: Sadık Yalsızuçanlar

Çocuk Edebiyatı: Özkan Öze

Araştırma - İnceleme Yazısı: Alev Erkilet

Yaşam Boyu Başarı: Sinan Genim

Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Sadık Yalsızuçanlar söyleşisiyle renklendi Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Sadık Yalsızuçanlar söyleşisiyle renklendi

Jüri Özel Ödülü: Ali Avgın

İNCE SAZ’DAN MUHTEŞEM MÜZİKAL ZİYAFET

Gecenin finalinde Türk müziğinin sevilen grubu İncesaz sahne aldı. Geleneksel Türk müziğini modern tınılarla harmanlayan grup, sahne performanslarıyla dinleyicilere unutulmaz bir müzikal şölen sundu. Aşk, hüzün ve Anadolu’nun duygularını anlatan şarkılarla salondaki kalpleri fetheden İncesaz, geceye damgasını vurdu.